dimecres, 4 de desembre de 2013

Mor la poeta Joana Raspall als 100 anys

L'escriptora i bibliotecària ha mort a Sant Feliu de Llobregat durant l'any en què s'ha commemorat amb diversos actes el centenari del seu naixement

La família crida a les escoles a fer-li un homenatge llegint algun dels seus poemes


La poetessa Joana Raspall, en una imatge del febrer passat Foto: JOSEP LOSADA.
La poeta Joana Raspall ha mort aquest dimecres a Sant Feliu de Llobregat als 100 anys. Precisament en motiu del seu centenari, al llarg d'aquest 2013 s'ha celebrat l'Any Raspall, amb diverses activitats arreu del territori, que van tenir un acte central al juliol passat, el mateix dia del seu aniversari,al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, i un acte final, celebrat divendres passat a Sant Feliu de Llobregat. La família ha demanat a les escoles de Catalunya que recordin Joana Raspall “llegint un dels seus poemes” i ha creat l'etiqueta #gràciesJoana a la xarxa social Twitter.
Nascuda al barri de la Barceloneta de Barcelona, tot i que es pot dir que sempre va viure a Sant Feliu de Llobregat, Joana Raspall, amb formació de bibliotecària i apassionada per la llengua catalana (és autora de tres diccionaris de sinònims, locucions i frases fetes), ha publicat poesia, novel·la, narrativa i teatre, en tots els casos per a adults, però també, o especialment, molts títols per al públic infantil i juvenil.
Fa unes setmanes, l'Editorial Mediterrània va editar el llibre Divuit poemes de Nadal i un de Cap d'Any, una selecció de temàtica nadalenca de Raspall amb il·lustracions d'Ignasi Blanch.

El Punt-Avui

Cobertadesplegada.indd

                                                                    


La nit de Nadal.

La nit de Nadal
el bosc s’engalana;
els avets s’estiren
per fer la sardana
entorn del Nadó.

Una soca vella
no pot afegir-s’hi
i diu amb tristor:
 —Jo ja no sóc bona
per res; no tinc branques.

Mes, pel cel ressonen
les veuetes blanques
dels àngels que diuen: 
—Sí, que vals! no ploris!
seràs el tió!

                                    Joana Raspall
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada